Pannen
Messen
Keukengerei
Keukenapparatuur
Barbecue-Pizza
Kookboeken
Bakken
Tableware
Food-Drinks
Cadeautips
Keukenmessen
Keukenmessen zijn er in veel verschillende vormen. Alle keukenmessen bij Braadbaas zijn van duurzame materialen en in verschillende prijsklasse verkrijgbaar.
Filteren
Koksmes 20cm Olive
Schilmesje Geel 'Swiss Classic' 8 cm
Slagersmes Olive
Schilmesje Zwart 'Swiss Classic' 8 cm
Vleesmes Olive
Koksmes VG10 met lederen hoes
Broodmes Olive
Schilmes Olive
Universeelmes Olive
Hakbijl Olive
Koksmes 'VG10'
Schilmessen 2st. Zwart
Koksmes Brute
G-2 Koksmes 20cm
Koksmes Sebra
G-9 Broodmes 22cm
Cleaver Olive
GSF-15 schilmes 8cm
Gekarteld Schilmes Zwart 'Swiss Classic' 8 cm
Slagersmes Brute
Universeelmes Gekarteld Rood 'Swiss Classic' 11 cm
Broodmes Brute
PROF S Koksmes 20cm
Gekarteld Schilmes Groen 'Swiss Classic' 8 cm
Slagersmes Sebra
Slagersmes 'VG10'
Vleesmes Brute
Vleesmes Sebra
Koksmes 'Classic Ikon' 20cm
Four Star Schil- en garneermes 10cm
alles over Keukenmessen
Keukenmessen
Ga je aan de slag in de keuken? Dan kun je niet zonder een aantal fijne keukenmessen. Keukenmessen komen er in vele soorten en maten en ook bij ons kun je vinden wat je zoekt. Wij bieden een ruime selectie aan keukenmessen van hoge kwaliteit, van alledaagse messen tot professionele koksmessen, in verschillende prijsklassen.
Het koksmes is onmisbaar
Hét mes wat je niet mag missen is het koksmes. Dit veelzijdige mes wordt door chefs in restaurants en andere professionele keukens gebruikt. Het is een groter mes met een lange, scherpe snede die is gemaakt van hoogwaardig staal. Wij vinden dit mes echt noodzakelijk voor de zichzelf respecterende braadbaas. Je maakt hier precieze sneden mee en kunt gemakkelijk grote hoeveelheden mee snijden.
Het broodmes
Een essentieel mes in de Hollandse keuken is het kartelmes. Het meestgebruikte kartelmes is het broodmes. Doordat het lemmet kartels heeft kun je gemakkelijk voedsel snijden met een harde korst, zoals brood en baguettes. Het broodmes is ook goed te gebruiken voor het snijden van andere producten die een harde korst en zachte binnenkant hebben. Zoals bijvoorbeeld tomaten, meloen of taarten en cakes.
Onderhoud van keukenmessen
Voor het beste resultaat en langste plezier van jouw keukenmes is het verstandig de volgende tips op te volgen. Gebruik een houten of kunststof snijplank en voorkom dan je mes bot wordt. Was en droog je messen na gebruik meteen en gebruik daar lauwwarm water met een mild afwasmiddel voor. Slijp je messen regelmatig met een messenslijper, de meeste ongelukken gebeuren namelijk door het gebruik van een bot mes. Bewaar je messen op een veilige plaats, bijvoorbeeld in een foudraal of aan een messenmagneet.