Keukengerei
Pannen
Bakken
Messen
Keukenapparatuur
Barbecue-Pizza
Kookboeken
Tableware
Food-Drinks
Cadeautips
Filteren
Keukenmessen
Keukenmessen zijn er in veel verschillende vormen. Alle keukenmessen bij Braadbaas zijn van duurzame materialen en in verschillende prijsklasse verkrijgbaar.

Koksmes Olive

Slagersmes olive

Koksmes VG10 met lederen hoes

Vleesmes Olive

Broodmes Olive

Hakbijl Olive

Schilmes Olive

Universeelmes Olive

PROF S Koksmes 20cm

Koksmes Sebra

Slagersmes Brute

Four Star Universeelmes 13cm

Four Star Schil- en garneermes 10cm

Four Star Broodmes 20cm

Hakbijl Brute

Broodmes Brute
alles over Keukenmessen
Keukenmessen
Ga je aan de slag in de keuken? Dan kun je niet zonder een aantal fijne keukenmessen. Keukenmessen komen er in vele soorten en maten en ook bij ons kun je vinden wat je zoekt. Wij bieden een ruime selectie aan keukenmessen van hoge kwaliteit, van alledaagse messen tot professionele koksmessen, in verschillende prijsklassen.
Het koksmes is onmisbaar
Hét mes wat je niet mag missen is het koksmes. Dit veelzijdige mes wordt door chefs in restaurants en andere professionele keukens gebruikt. Het is een groter mes met een lange, scherpe snede die is gemaakt van hoogwaardig staal. Wij vinden dit mes echt noodzakelijk voor de zichzelf respecterende braadbaas. Je maakt hier precieze sneden mee en kunt gemakkelijk grote hoeveelheden mee snijden.
Het broodmes
Een essentieel mes in de Hollandse keuken is het kartelmes. Het meestgebruikte kartelmes is het broodmes. Doordat het lemmet kartels heeft kun je gemakkelijk voedsel snijden met een harde korst, zoals brood en baguettes. Het broodmes is ook goed te gebruiken voor het snijden van andere producten die een harde korst en zachte binnenkant hebben. Zoals bijvoorbeeld tomaten, meloen of taarten en cakes.
Onderhoud van keukenmessen
Voor het beste resultaat en langste plezier van jouw keukenmes is het verstandig de volgende tips op te volgen. Gebruik een houten of kunststof snijplank en voorkom dan je mes bot wordt. Was en droog je messen na gebruik meteen en gebruik daar lauwwarm water met een mild afwasmiddel voor. Slijp je messen regelmatig met een messenslijper, de meeste ongelukken gebeuren namelijk door het gebruik van een bot mes. Bewaar je messen op een veilige plaats, bijvoorbeeld in een foudraal of aan een messenmagneet.