categorieën


Meer braadbaas


kennisbank

Pannen

Leer hier alles over je pannen!

Leestijd: 2 min.

Bakken zonder plakken in een RVS pan 🍳

RVS pannen hebben geen anti-aanbaklaag die stuk kan gaan en zijn daarom een duurzamere en gezondere keuze. Wel kan het bakken in een RVS koekenpan wat lastiger zijn. Daarom hebben we onze beste tips voor je verzameld.

Lees blog

Leestijd: 4 min.

De voor- en nadelen van koperen pannen.

Denk je eraan een koperen pan te kopen? Bekijk dan eerst alle voor- en nadelen die we in dit artikel beschrijven.

Lees blog

Leestijd: 3 min.

How to: Carbon Steel pan inbranden met olie

Met het regelmatig inbranden van deze pan creëer je een natuurlijke anti-aanbaklaag. Maar hoe doe je dat, zo’n Carbon Steel pan inbranden?

Lees blog

Leestijd: 2 min.

How to: Gietijzeren pan inbranden met conditioner

Een gietijzeren pan kan worden behandeld met een natuurlijk olie, maar ook met deze conditioner van The Windmill. In dit artikel leggen we je uit hoe je dat precies doet!

Lees blog

Leestijd: 3 min.

How to: Gietijzeren pan inbranden met olie

Steeds meer mensen kiezen voor een pan zonder anti-aanbaklaag, omdat het een duurzamere keuze is. Eén van de opties als je kiest voor een pan zonder anti-aanbaklaag, is de Cast Iron, oftewel gietijzeren pan. Met het regelmatig inbranden van zo’n pan creëer je een natuurlijke anti-aanbaklaag. Maar hoe doe je dat, zo’n gietijzeren pan inbranden?

Lees blog

Leestijd: 2 min.

Pannen voor downdraft afzuigsystemen

Heb jij een Bora of andere kookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem? Dan merk je wellicht dat de dampen en geuren wat moeilijker worden weggezogen dan met een gewone afzuigkap. Wij geven je de voor- en nadelen van zo’n afzuigsysteem en stellen je ook graag voor aan de downdraft pannen van DUCQ.

Lees blog

Leestijd: 2 min.

Moet mijn teflon-pan in de ban?

Het lijkt op het eerste gezicht ideaal. Een teflon pan met een antiaanbaklaag waar niets aan blijft plakken. Wie heeft ‘m niet? Helaas ontdekte de Keuringsdienst van Waarde een addertje onder het gras. Zo zouden deze pannen schadelijk zijn voor jou en het milieu. Benieuwd hoe dat precies zit? Je leest het in deze blog!

Lees blog

Leestijd: 5 min.

Hoe onderhoud ik mijn pannen?

Pannen van goede kwaliteit wil je het liefste zo lang mogelijk mee laten gaan. Hoe je pannen het beste kan onderhouden is afhankelijk van het materiaal. Wij hebben voor jou de beste tips en tricks op een rijtje gezet zodat jij zo lang mogelijk kan genieten van jouw pannen.

Lees blog

Leestijd: 4 min.

Van welk materiaal moet ik pannen kopen?

De pannen vliegen je om de oren. Ze zijn er in allerlei soorten, maten en materialen. Benieuwd welk materiaal het beste bij je past? Wij hebben alle voor- en nadelen van de meest gebruikte materialen hieronder voor je op een rijtje gezet zodat jij weet welke pannen je moet kopen.

Lees blog

Leestijd: 2 min.

Pannen kopen? 4 dingen waar je op moet letten

Heb jij pannen met afgebroken handgrepen en kapotte anti-aanbaklagen in je kast? Dan is het hoog tijd om te investeren in pannen die wél levenslang meegaan. Welk materiaal, soort en maat past het beste bij jou? Welkom bij: Pannen Kopen - les 1.

Lees blog

Leestijd: 4 min.

Welke pan heb ik nodig?

Ben je pannen aan het zoeken voor je uitzet? Of ben je gewoon heel benieuwd waar iedereen nou al die pannen voor nodig heeft? Hieronder hebben we verschillende pannen op een rijtje gezet voor je. De pannen staan op volgorde van hoe essentieel ze zijn in je keuken.

Lees blog